Mondo Guerra, Austin Scarlett en Kenley Collins. Doen deze namen nog een belletje rinkelen? Voor de All Star-editie van Project Runway werden oude bekenden opgetrommeld om te strijden voor een prijs die nooit eerder zo groot was; een exclusieve boetiek bij luxe warenhuis Neiman Marcus, $100,000 voor technologie en kantoorruimte, nog eens $100,000 cash, een feature plus gastredacteurschap bij een groot magazine en een eigen atelier. Een stumper die dan nóg niet weet door te breken in de modewereld, zou je denken.


Wie wil winnen dient echter eerst nog even in de smaak te vallen bij ‘s werelds meest stijlvolle zwijn Miss Piggy. Deze diva onder de Muppets beklimt namelijk in één van de afleveringen de kruk der gastjuryleden en zal haar ongezouten mening loslaten op de creaties van de designers. En ze is in goed gezelschap. Mede-gastjuryleden zijn o.a. Pharrell Willams, Victoria’s Secret-model Miranda Kerr, Kelly Osbourne en actrice Debra Messing.

Kan Miss Piggy mooi haar opgedane ervaring als Vogue-hoofdredacteur in de praktijk brengen >

ONE DAY YOU’RE IN…
And the next day is Heidi Klum ineens vervangen voor topmodel Angela Lindvall. Jawel, zij zal de rol van host van Project Runway All Stars op zich nemen. Ook Nina Garcia en Michael Kors maken plaats voor designer Isaac Mizrahi en Georgina Chapman. En – boehoe – Marie Claire’s Joanna Coles vervangt Tim ‘Make it work!’ Gun als mentor.

Project Runway All Stars zal vanaf november in Amerika worden uitgezonden, gevolgd door de allereerste serie Project Accessory; Project Runway, maar dan voor accessoireontwerpers. Of die serie ook in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Gelukkig heeft Heidi Klum nog genoeg om handen, waaronder haar eigen website met mode- en beautyadvies >