Gisteren werd in Acne’s Dover Street-flagship store de capsulecollectie van Daniel Silver voor Acne gelanceerd, samen met een exclusieve expo van Silvers werk. De creatieve duizendpoot ging los met prints, prints en nog meer prints in kleur, kleur en – jawel – kleur. Inspiratie haalde hij dan ook uit zijn (deels) Afrikaanse roots, die voornamelijk terug te zien zijn in dierenvachtjes en verschillende etnische illustraties.

De eveneens Zweedse Elin Kling sloeg de handen ineen met webshop Nelly.com >


ACNE-TOUCH

Denk je aan Acne, dan denk je niet meteen aan print op print of knalkleur op knalkleur. Toch heeft de Acne X Daniel Silver-collectie een behoorlijk herkenbare Acne-touch. Qua vorm heeft Silver namelijk goed gelet op de minimalistische handtekening van hoofdontwerper Jonny Johansson. Zo zien we hooggesloten kragen, rechte lijnen en typische Acne-materialen als knitwear, leer en zijde.

Meer weten over Acne? Lees ELLE.nl's designer ABC >


ATELIER

Daniel Silver is geen onbekende van het label. Hij fotografeerde eerder al voor een editie van Acne's 'krant' Atelier. Wel was het de eerste keer dat de kunstenaar zijn creatieve ideeën op een eigen kledingcollectie botvierde. Hij ging dan ook te werk zoals hij ook bij andere projecten doet: beginnende met het knippen en plakken van collages, zonder al te veel vast te leggen hoe het eindresultaat zou gaan worden.

‘Daarna heb ik het aan het designteam van Acne overgelaten om logica te maken van wat ik gecreëerd had. Ik was erg onder de indruk van de manier waarop zij mijn werk hebben vertaald naar fashion.’ Aldus Silver op Vogue.com. Tja, laat dat maar aan Acne over.

De collectie bestaat uit zo’n zestig items aan dames-, herenkleding en accessoires en zal vanaf deze maand – helaas – alleen exclusief verkocht worden in de Londense flagship store. Meer zien van deze kakofonie van kleur? Kijk op de website van Acne.

Shoptip: Acne-spin shoes >