Piggy als muze van Marc Jacobs, Piggy als Vogue editor, Piggy als jurylid bij Project Catwalk, Piggy als het nieuwe gezicht van MAC... Kan het nog gekker? O-jawel. Aanstaande vrijdag verschijnt het novembernummer van het magazine InStyle met daarin een acht pagina’s tellende modeshoot starring... juist. We kid you not.


Jason Wu, Prabal Gurung, Opening Ceremony, Suno, Brian Atwood en Giles & Brother, allemaal ontwierpen ze met liefde een custom made creatie voor de prima donna. ‘Ik wilde Miss Piggy niet in iets steken waarin de vrijpostigheid van haar persoonlijkheid verloren zou gaan, dus ik heb haar een simpele, klassieke jurk gegeven in een neutrale kleur’, aldus Grunung aan WWD. ‘De koninklijke tailleriem complimenteert haar figuur bijzonder goed.’

Jason Wu ging juist voor iets meer hysterie. ‘Haar humor, flamboyantie en joie de vivre inspireerden me een decadente verenjurk te ontwerpen die haar meest sensationele eigenschappen benadrukt’, vertelt de designer aan WWD. Ook schoenendesigner Brian Atwood deed zijn stinkende best met iets speciaals op de proppen te komen voor de Muppet: ‘De gehakte sandaal met bandjes leek de beste methode om haar hoeven te complimenteren.'

Volgens Christian Louboutin kunnen hoge hakken vrouwen een orgasme bezorgen... >

ALLES VOOR DE KIJKCIJFERS

Waar de hype rondom de diva ineens vandaan komt? Het heeft vast iets te maken met de Muppets’ nieuwste film die volgende maand in première gaat. Maar afgezien daarvan is ‘haar voorkomen gewoon tijdloos’, verklaart Ariel Foxman, managing editor van InStyle op WWD. ‘Deze style rookie is het levende bewijs dat zelfvertrouwen – een heleboel ervan – je óveral kan brengen.

Zelf heeft Miss Piggy zo haar eigen gedachtes over haar functie als stijlicoon. In InStyle laat ze weten: ‘Stijl is expressing your inner self, je persoonlijke ethos vastleggen en – het allerbelangrijkste – iemand anders’ geld uitgeven.’ Amen to that.

Benieuwd naar de film? Bekijk hier alvast de trailer van The Muppets...

youtubeView full post on Youtube