Het leven van een Hollywoodceleb gaat niet over rozen. Nou, niet altijd dan. Neem Reese Witherspoon. Dierenrechtenorganisatie PETA beweert dat America’s sweetheart eigenlijk helemaal niet zo sweet is. Nietsvermoedend loopt de Legally Blonde-actrice namelijk rond met de controversiële ‘Paraty’-pythontas van Chloé.


GEEN PYTHONS VOOR PETA
Volgens PETA worden de reptielen extreem mishandeld bij het maken van zo’n prijzige buidel en zou iedereen daarom reptielenleer moeten weren. In Californië, waar Reese woont, is het zelfs verboden om een tas van pythonleer te kopen of te verkopen. Hoe de actrice aan de Chloé-tas komt blijft dan ook een mysterie.


PETA voegde de daad bij het woord en stuurde Reese – die eens werd verkozen tot ‘meest sexy vegetariër’ – meteen een documentaire over reptielen die flink mishandeld worden voor een tasje. Saillant detail: aan de film werkte Reese haar tegenspeler in Walk The Line, Joaquin Phoenix, mee. De Oscarwinnares was pardoes om en liet PETA gelijk weten de tas niet meer te dragen. Hops, weg € 2.250. Inderdaad, dit schamele prijskaartje hangt er aan de ‘Paraty’-tas van Chloé.


Mulberry heeft een nieuwe, hebberigmakende tas: de Evelina >


Gelukkig krijgt ook dit Hollywood-verhaal een happy end, want PETA stuurde Reese meteen bloemen voor haar ‘goede daad’. ‘We kennen Reese als een zeer aardig persoon, dus we zijn blij – en niet verrast – dat ze haar pythontas voorgoed aan de wilgen hangt.’ Aldus PETA-directeur Lisa Lange in een officiële verklaring. Zo, is dat ook weer de wereld uit.