LOULOU DE LA FALAISE OVERLEDEN
Loulou de la Falaise, dé muze van modeontwerper Yves Saint Laurent, is op 63-jarige leeftijd overleden. Waaraan ze is gestorven is niet geheel duidelijk – mogelijkerwijs aan kanker –, maar De la Falaise was al een lange tijd ernstig ziek.

In 1972 werd Loulou de la Falaise door YSL gebombardeerd tot muze. Maar liefst dertig jaar lang week ze niet van Yves Saint Laurents zijde en ontwierp ze zelfs juwelen en hoeden voor het modehuis.

ROLAND MOURET BREIDT UIT
Roland Mouret stopt met zijn mannencollectie om zijn vrouwenlijn flink uit te breiden. In 2012 kunnen we van Mouret dus ook trouwjurken, schoenen en een cocktailcollectie verwachten. Spannend!

OSCAR DE LA RENTA KRIJGT AWARD
Chapeau! De Couture-raad van The Museum at the Fashion Institute of Technology (da’s eruit) eert ontwerper Oscar de la Renta met de Artistry of Fashion-award. ‘Ik ben iedere keer weer verrast door zo’n prijs’, jubelt De la Renta op WWD. ‘Ik ben ongelofelijk trots en vereerd.’ Op 12 september 2012 mag de 79-jarige ontwerper zijn award ophalen tijdens een ceremonie in het Lincoln Center in New York City.

Wie wonnen er gisteren een MTV Europe Music Award? >


DUTCH FASHION AWARDS 2011
Wat een prijzenregen. Modeontwerpster Conny Groenewegen heeft de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award gewonnen. Tijdens een grootse awardshow in de De Grote Kerk in Den Haag kreeg de ontwerpster een cheque van een whopping € 25.000 in handen gedrukt. Bovendien kreeg Groenewegen de zogenoemde Incubator Award. De ontwerpster mag hierdoor tijdelijk een bups rekken in de showroom van Spazio vullen in Milaan. Geen peanuts.

MADS NØRGAARD POP-UP STORE
Hieperdepiep! Het enorm goeie Deense modelabel Mads Nørgaard heeft een pop-upstore geopend in SPR Specials in Amsterdam. Met de tijdelijke winkel brengt het label een ode aan de streep, die al jaren lang veelvuldig terugkeert in de collecties van het merk. Je kunt er tot 1 december je slag slaan. Hollen!