H&M Design Award? We leggen het even uit. Om toekomstige talenten in de mode een fikse zet in de goede richting te geven, heeft H&M een Europese wedstrijd uitgeschreven. Studenten van de grote designacademies in Europa (in Nederland zijn dat ArtEZ Institute of Arts in Arnhem en het AMFI in Amsterdam) krijgen de kans hun start in de modewereld een behoorlijke push te geven. Die push: € 50.000 voor de winnaar én een eigen catwalkshow tijdens Stockholms Mercedez-Benz Fashion Week!

HOE HET BEGINT

We noteren: veertien scholen in zes Europese landen - Zweden, Nederland, Groot Brittanië, België, Duitsland en Denemarken. En een dijk van een internationale jury: Ann-Sofie Johansson (hoofdontwerper H&M), Christopher Kane (ontwerper), Hilary Alexander (modejournalist The Daily Telegraph). En uw eigen ELLE als landelijk jurylid.

De studenten gaan met hun eindexamencollectie eerst landelijk de strijd met elkaar aan. U voelt 'em al: de winnaars per land strijden weer tegen elkaar en daar rolt uiteindelijk één winnaar uit. Dit modetalent mag een luttele € 50.000 in de zak steken. En trakteert modelievend publiek op een eigen catwalkshow tijdens Stockholms Mercedez-Benz Fashion Week op 1 februari aanstaande.

HOE JIJ DE STRIJD KUNT VOLGEN

De voorrondes, alle perikelen op de deelnemende scholen, het gestress van de studenten, spannende jury-sessies, kijkjes achter de schermen én natuurlijk de grande finale op 1 februari a.s. volg je hier op ELLE.nl. Films, beeld, updates: we houden je van ALLES op de hoogte. Veel modisch kijkplezier gegarandeerd dus.

Sluiten we voor nu graag nog even af met een quote van Ann-Sofie Johansson, hoofdontwerper van het ons allen zo geliefde H&M: 'Het is onze eerste prijs ooit voor jonge ontwerpers. En het is zo'n inspirerende ervaring om alle talentvolle studenten te ontmoeten, hun visies achter hun collecties te horen en het uiteindelijke resultaat te zien.'

'Met deze award hopen we jonge ontwerpers wereldwijd aan te moedigen om vooral in zichzelf en hun creativiteit te geloven. Ik kan niet wachten om deze ervaring met iedereen online te delen.' Inderdaad: Ann-Sofie gaat bloggen. Volg haar via designaward2012.hm.com. Je kunt daar meteen aangeven wie jouw favoriete talent is.

Ondertussen heeft ELLE gisteravond samen met H&M ook een Award uitgereikt, dé ELLE - H&M Stylist Award 2012! >

ZIEN: DE INTRODUCTIE VAN DE ALLEREERSTE H&M DESIGN AWARD