Speculaties alom: zou Lindsay Lohan weer de hoofdrol pakken in de nieuwe campagne voor het Italiaanse modehuis? Mais non! Vandaag bereikte de campagnefoto’s van Miu Miu spring/summer 2012 het wereldwijde web, met op de gevoelige plaat: Mia Wasikowska.

 
HAILEE VS. MIA
Miuccia Prada koos wederom voor een actrice, maar een ietwat oudere dit keer. Afgelopen winterseizoen prijkte de inmiddels 15-jarige True Grit-actrice Hailee Steinfeld op de campagnefoto’s voor Miu Miu, maar de foto van de piepjonge Hailee – snikkend op een treinspoor – werd door de Advertising Standards Authority zelfs verboden. Nu is Mia Wasikowska met haar 22 lentes jong nog geen oude rot in het vak, maar een tiener kun je haar zeker niet meer noemen.

 
Bekijk hier de banned foto van Hailee Steinfeld >

 
We zien de Australische actrice – die eerder schitterde in Tim Burtons Alice in Wonderland – van het scherm afspatten. In Miu Miu’s nieuwste creaties, met knallende make-up, in een kleurrijke studio en vol Miu Miu-accessoires, plus tas. Je tanden zouden er bijna van uit je mond vallen, zo zoet!

 
Meer zomercampagnes van o.a. Chanel, Dolce & Gabbana en Isabel Marant >