Vorig jaar moest-ie het nog afleggen tegen Christopher Kane, maar nu heeft Jonathan Saunders ‘m dan echt gewonnen. Van het British Fashion Council en het Vogue Designer Fashion Fund krijgt de ontwerper een geldbedrag van maar liefst £200,000 in handen gedrukt.  

STEUNTJE IN DE RUG
Ieder jaar wordt de BFC/Vogue Designer Fashion Fund uitgereikt aan een Britse modeontwerper die het British Fashion Council een steuntje in de rug willen geven. Dit keer nam Saunders het op tegen grote namen als Peter Pilotto, Mary Katrantzou, Richard Nicoll, Roksanda llincic, Marios Schwab, Zoe Jordan enn Meadham Kirchhoff. Geen peanuts dus, als je die allemaal overtroeft.

Alexa Chung maakt teddybeer voor het goede doel >

Saunders – die bekend staat om zijn kleurrijke prints en draagbare ontwerpen – is dan ook in z’n nopjes. ‘Ik ben zo blij dat ik het fonds heb gewonnen,’ jubelt de ontwerper aan Vogue UK. ‘De afgelopen twaalf maanden waren een spannende tijd voor mijn team en ik, en ik ben enorm trots op al hun harde werken. We hebben veel spannende plannen voor de toekomst en dit gecombineerd met de steun van het netwerk van BFC gaat ons helpen die doelen te bereiken.’

Bruno Pieters maakt comeback >

Naast het flinke geldbedrag krijgt Saunders het komende jaar dan ook hulp van grote ontwerpers en zakenmensen in de modewereld. Zij gaan hem helpen om zijn label nog populairder en winstgevender te maken.