Ze moest het opnemen tegen vijf zeer geduchte kandidaten uit Polen, Rusland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Bij het horen van haar naam was Hadassah de Boer dus stomverbaasd dat ze hem gewonnen had, de prestigieuze Walk in Style Award, die het Deense schoenenmerk Ecco jaarlijks uitreikt aan een bekendheid die zich inzet voor een goed doel dat de levens van vrouwen en kinderen verbetert.

De prijs bestond uit een glazen muiltje en – belangrijker – € 33.500 voor het goede doel dat Hadassah vertegenwoordigt: Stichting Vluchteling. Ze kreeg de prijs in het fraaie stadhuis van Kopenhagen uit handen van Kroonprinses Mary van Denemarken, die afgelopen najaar zelf een bezoek bracht aan Keniase vluchtelingenkampen op 'awairness-raising mission'. 'Backstage hebben we daar uitgebreid over zitten praten,' zei de dolblije Hadassah na afloop van de uitreiking. 'Echt een leuk mens is het, die kroonprinses. Betrokken en heel benaderbaar.'

GEWELDIG EN STIJLVOL MENS
Hadassah werd door ELLE Nederland aangedragen als kandidaat voor de competitie, net zoals de kandidaten uit de overige landen op verzoek van Ecco werden aangedragen door de lokale edities van ELLE. De jury bestond uit hoofdredacteuren van de deelnemende ELLE-edities. Het was best een pittige discussie, kunnen we achteraf vertellen, maar wát zijn we trots dat onze kandidaat gewonnen heeft!

De reden: omdat ze niet louter het gezicht is van Stichting Vluchteling, maar daadwerkelijk betrokken is bij vrouwen en kinderen in nood en haar journalistieke kwaliteiten gebruikt om midden in Afrikaanse vluchtelingenkampen documentaires te maken die áánkomen. Verder is het natuurlijk een geweldig én stijlvol mens, die niet voor niets al eens de ELLE Personal Style Award heeft gewonnen.

  
Het prijzengeld wordt door Stichting Vluchteling waarschijnlijk besteed aan hoognodige houtvrije ovens.

Hadassah vertelde uitgebreid aan ELLE over haar werk voor Stichting Vluchteling >

    
Meer over Walk in Style Awards >
Meer over Stichting Vluchteling >