Na Iris van Herpen en Antoine Peters wist United Nude – van het architectonische schoeisel, opgericht door architect Rem D. Koolhaas – een nieuwe designer te strikken voor een samenwerking. Samen met Mattijs van Bergen brengt het label deze exclusieve schoenenlijn.

 
BEAM ME UP, SCOTTY

Afgelopen zondag zagen de schoentjes voor het eerst officieel het levenslicht – of beter gezegd: de spotlights – tijdens de Mattijs a/w 2012 pret-à-porter catwalkshow in de Heineken Music Hall. Voor deze collectie liet Mattijs zich inspireren door het buitenaardse en jeugdfilms als The NeverEnding Story en Star Wars. En dat idee is duidelijk ook doorgevoerd in de schoenen. Leuk: de plissévorm van de schoen, die refereert aan Mattijs’ liefde voor plisséstof.

 
Nog even terugblikken op de show, ELLE TV was erbij >

 
Hebben? Logisch! Maar wees schnell. De collectie is zeer, wij herhalen, zeer exclusief. In de United Nude flagshipstore in Amsterdam en via www.unitednude.com worden slechts dertig paar verkocht en wereldwijd slechts tien. Hollen dus! Straks dan hè; de schoenen zijn vanaf het voorjaar verkrijgbaar.