Wat Stella McCartney doet voor de Britse Olympische atleten, doet Prada voor de Italiaanse zeilers. Gisteren werd verklapt dat het Italiaanse modehuis de officiële sponsor is van de nationale zeilteams die naar de Londense Olympische en Paralympische Spelen gaan deze zomer.  

 
SPORTEN IN STIJL
Carlo Croce, voorzitter van de Italiaanse Sailing Federation, is in zijn nopjes met de samenwerking: ‘We zijn er bijzonder trots op dat we Prada als sponsor hebben. Het Prada-merk is niet alleen het boegbeeld van Italië wereldwijd, maar is altijd zeer nauw verbonden geweest met onze sport en staat bijna synoniem voor grote zeiluitdagingen.’ Aldus een verheugde Croce in de persverklaring. Zo, steek die maar in je zak.

 
Meer modenieuws: H&M bevestigt dat nieuwe keten & other stories gaat heten >

 
Klein minpuntje: Nederland blijft nu toch wel een beetje achter. Zo gaat Emporio Armani aan de slag voor de rest van de Italiaanse atleten en kroop Ralph Lauren in de ontwerppen voor de Amerikaanse sporters. Hebben Viktor & Rolf toevallig nog een gaatje over in hun overvolle agenda? Of Jan Taminiau? Of Mattijs van Bergen? Anyone?

 
Zien: Prada’s rokende pumps >