Nadat Carine Roitfeld haar taak als hoofdredactrice van de Franse Vogue had neergelegd werd bekend dat de 57-jarige Française werkte aan een eigen tijdschrift. Na tijden van speculatie – wat wordt de naam? Wie komt er op de eerste cover? – krijgen we nu meer duidelijkheid.

 
CR  
Zoals over de naam. Want die is kortweg CR. ‘De naam is geen grote verrassing, maar oh well,’ verklaart Roitfeld aan WWD. ‘Ik zit middenin de zoektocht naar nieuwe talenten en het is zo spannend en dynamisch.’

 
Het laatste nieuws omtrent Raf Simons & Dior >

 
Wat we nog meer te weten zijn gekomen? Dat het magazine een ‘celebration of fashion and creativity’ wordt bijvoorbeeld. Carine Roitfeld verklapt aan WWD dat het tijdschrift bol gaat staan van zowel bekende gezichten als aanstormende talenten. Van fotografen tot modellen tot schrijvers tot ontwerpers en stilisten.

 
Het eerste nummer – met een whopping 288 pagina’s – moet in september in de schappen liggen voor $9.95 en komt twee keer per jaar uit. Hoewel het tijdschrift bij een Engelse uitgeverij zit, verklapt Roitfeld dat ze van plan is bepaalde artikelen te publiceren in de moedertaal van de schrijver. De vertaling is dan te vinden aan de achterkant.

Bekijk hier de sneak peek van Roitfelds tijdschrift CR >