> In de agenda. Aanstaande vrijdag opent in het Parijse Galliera museum de tentoonstelling Cristóbal Balenciaga, Collectionneur de Modes. Op het program? Meer dan zeventig kostuums en kledingstukken die Balenciaga himself verzamelde en ontwierp. Je kunt de expo tot 7 oktober bewonderen.

> Over tentoonstellingen gesproken: Gucci zal in Seoul, Korea een speciale archiefexpo houden, genaamd Timeless Touch of Craftsmanship: Korean Heritage Meets 91 Years of Gucci Archive. De expo, waarin unieke historische stukken te zien zijn, opent in het Korea Furniture Museum en loopt van 25 april tot 12 mei.

> Alber Elbaz houdt wel van een grapje en neemt zichzelf niet al te serieus. Zeer vermakelijk. Zeker als de goede man wordt geïnterviewd. Zo vertelt-ie aan Fashionista.com dat hij ooit de modewereld wilde verlaten om dokter te worden. 'Ik verliet de mode omdat ik niet van het systeem hield. Ik wilde dokter zijn, want ik hou van aspirine en ik hou van Tylenol.’ Ook gaf-ie aan dat het niet makkelijk was om in New York voet aan de grond te krijgen. ‘Toen ik begon had ik slechts twee koffers en $800, want dat was alles wat mijn moeder me kon geven. Ik had geen portfolio en ik zag er niet zo goed uit dus niemand wilde met me slapen’. Wil je dus even lachen, lees dan hier het volledige interview.

> Ralph Rucci krijgt 19 mei door de Savannah College of Art and Design de André Leon Talley Lifetime Achievement Award in handen gedrukt. Rucci treedt hiermee in de voetsporen van o.a. Diane von Furstenberg, Oscar de la Renta, Karl Lagerfeld, Tom Ford en John Galliano. Chapeau.

 
> Fijn kijkvoer om even bij weg te dromen. Tavi Gevinson schittert in een gloednieuw modefilmpje voor de a/w 2012-collectie van Wren. Sit back en geniet.

youtubeView full post on Youtube