Over een maand vindt hét filmfestival van het jaar plaats: het Cannes filmfestival. En hoewel het hier natuurlijk draait om dé films van het jaar, kijken wij stiekem nu al uit naar al die rode loper momentjes. Tout Hollywood trekt ter gelegenheid van dit festival dan namelijk de mooiste designerpakjes uit de kast. Maar: dit jaar is er – naast al die rodeloperweelde – nóg meer mode tijdens Cannes. En wel in de vorm van Jean Paul Gaultier.

           
JEAN PAUL GAULTIER IN JURY
Het gerucht gaat namelijk dat de Franse modeontwerper plaatsneemt in de jury voor de Gouden Palm. ‘Ik kan het niet bevestigen, maar ik ontken het ook niet,’ aldus de ietwat geheimzinnige festivalvoorzitter Gilles Jacob tegen WWD. Maar liefst 22 films dingen mee naar de Gouden Palm, die aan het einde van het festival wordt uitgereikt. Films die kans maken op zo’n Gouden Palm zijn onder andere Cosmopolis van David Cronenberg, Amour van Michael Haneke en de thriller The Paperboy van Lee Daniels. En als de geruchten waar zijn, neemt Jean Paul Gaultier dus plaats in de jury.

           
Jean Paul Gaultier zit niet stil. Hij is de nieuwste designer die door Coca Cola is uitgedaagd haar Coca Cola light-fles te pimpen

        
HOLLYWOODFEESTJE
Wellicht komt er ook een robe van JPG’s hand voorbij. Er wordt namelijk verwacht dat, nu ja, zo’n beetje iedereen komt opdraven (hou je vast: Brad Pitt, Angelina Jolie, Kristen Stewart,  Robert Pattinson, Matthew McConaughey, Camila Alves, Reese Witherspoon,  Jim Toth, Emma Heming, Bruce Willis, Zac Efron, Nicole Kidman, Keith Urban, Kirsten Dunst, James Gandolfini, Kylie Minogue, Viggo Mortensen, Bill Murray, Marion Cotillard, Chris Rock…).

            
Mis ‘em dus niet. De 65ste editie van het Cannes filmfestival vindt plaats van 16 mei tot en met 27 mei.

       
Het kan je vast niet ontgaan zijn: Brangelina gaat trouwen