De Franse designer schaart zich bij het clubje kundige juryleden samen met o.a. Diane Kruger en Ewan McGregor en lijkt daarmee een vreemde eend in de bijt. Want wat weet een modeontwerper nu van films? Maar ho ho,  we hebben het hier wel over dé JPG. Het l’enfant terrible dat Madonna’s carrière in de lift zette, mannen rokken aandeed en haute couture ontwerpt met hetzelfde gemak als een Coca Cola light-flesje. En inderdaad: de beste man heeft wel degelijk verstand van rolprenten. Zo presenteerde hij enkele seizoenen een cult tv-programma voor de Franse televisie, ontwierp hij kostuums voor verschillende films (The Fifth Element!) en schijnt-ie een grote filmfreak te zijn.

 
Zien: Jean Paul Gaultiers onlangs gelanceerde versie van de Coca Cola light-fles >

GOUDEN PALM
Reden genoeg voor de organisatie van het Cannes Film Festival om Gaultier uit te nodigen in de jury plaats te nemen. En dat niet alleen. De designer krijgt de eer de winnaar van de belangrijkste prijs van het festival te selecteren; de Palme d’Or Award, oftewel de Gouden Palm. Films in de running voor die award zijn Cosmopolis van David Cronenberg, Amour van Michael Haneke en de thriller The Paperboy van Lee Daniels.

 
De 65ste editie van het Cannes filmfestival vindt plaats van 16 mei t/m 27 mei. Natuurlijk brengen wij je t.z.t. het laastste nieuws én – nog veel belangrijker – de jurkenparade! Wij gokken dat er dit jaar wel eens iets meer Gaultiertjes over de rode loper zullen gaan dan anders…

 
Lekker leesvoer: Jean Paul Gaultiers biografie >