Even terugspoelen, wat was er ook alweer aan de hand? Het begon allemaal in 2009, toen modehuis Gucci het modelabel Guess aanklaagde voor het schaden van trademark-rechten. Guess zou het volgens Gucci sinds 2009 flink op een kopiëren hebben gezet, onder andere in het gebruik van logo’s en ontwerpen. Wat volgde was een langdurig proces van welles-nietes-welles-nietes, totdat in april dit jaar plots het einde in zicht kwam. Het leek er op dat Guess aan de winnende hand was, maar niets bleek minder waar. De rechter deed afgelopen maandag uitspraak over de zaak. De eindstand? Gucci heeft gewonnen. Maar van euforie is alles behalve sprake.

           
MILJOENENGEVECHT
Van de 173 miljoen dollar die Gucci eiste, ontvangt het Italiaanse modehuis slechts 3,7 miljoen dollar. Geen verkeerd bedrag natuurlijk, maar gezien de eis slechts een schijntje. En daar is modehuis Gucci niet bepaald tevreden over. Of de kous nu af is? Guess’ CEO Paul Marciano gelooft van niet: ‘Volgens mij is Gucci aan het ‘court-forum shopping’, op zoek naar een vriendelijke rechter,’ zo vertelt hij tegen WWD.

       
Wordt dit een sage in de categorie YSL versus Louboutin?

              
Gucci richt zich tussen al het rechtbank-geweld door ook gelukkig gewoon op mode. Het label komt met een Olympic London City-collectie >