Tijdens het Cannes Film Festival 2012 werd het publiek gisteren plots verrast door een Prada-rolprent van filmmaker Roman Polanski. Onder de naam A Therapy verscheen op het witte doek een vier minuut durende film met Ben Kingsley en Helena Bonham Carter in de hoofdrol.

De Belgische Matthias Schoenaerts maakt indruk op het Cannes Film Festival >

 
IN THERAPIE
Ben Kingsley kruipt in de rol van therapeut en Helena Bonham Carter treedt op als zijn patiënt. Uiteraard gehuld in duizelingwekkende Prada-items. Maar er is vooral een hoofdrol weggelegd voor de paarse bontjas (oef) van Prada die Helena bij binnenkomst op de kapstok zwiept. Een waar modisch meesterwerkje van de Oscar-winnende Polanski, als je het ons vraagt. Zelf noemt de regisseur het trouwens een ‘anti-ad’ en met de video wilde hij laten zien dat-ie net zo goed is in het maken van korte als lange films (bekijk hier trouwens backstage-beelden en meer).

Ook zien: Helena Bonham Carter in de clip van Rufus Wainwright >

Een woordvoerder van Prada laat daarnaast weten: ‘We wilden het licht en grappig houden, we zien dit als een film, niet als een commercial.’ A Therapy werd een paar maanden geleden in Parijs geschoten, waarna Polanski het doorstuurde naar de festivaldirecteur. Die was gelijk enthousiast et voilà, Cannes is zojuist een stukje mooier geworden. Kijk zelf maar… 

 
A THERAPY BY ROMAN POLANSKI & PRADA

youtubeView full post on Youtube