Het evenement bestaat sinds 2007 en is een platform voor jong ontwerptalent vanuit de hele wereld. Best een spannende wedstrijd, want het prijzengeld is niet mis: € 300.000 voor de allerbeste collectie. ELLE vloog naar Spanje om de uitreiking van de Mango Fashion Awards mee te maken, maar nam eerst een kijkje op de Passeig de Gracia. In grote glazen installaties stonden de collecties uitgestald, en zonder eromheen te draaien: de tien finalisten, waaronder Nederlander Harvey Bouterse, barsten van het talent.
  
Helaas greep hij naast de prijzenpot: winnaar van dit jaar is de Thaise ontwerper (let op: moeilijke naam) Wisharawish Akarasantisook. De jury was onder de indruk van zijn prachtige stukken met tot in detail uitgevoerde plooi-technieken. ELLE genoot mee en kon een applausje niet onderdrukken voor het knappe gebruik van de dieren foto-prints in zijn collectie.
  
’s Avonds werd er uitgebreid gegeten, en hoe: lange, prachtig gedekte tafels uitgestald in het National Art Museum of Catalonia, met niet de minste mensen aangeschoven. Denk hierbij aan Carolina Herrera, hoofd van de jury, Derek Blasberg, editor at large voor o.a. Harper's Bazaar, V Magazine and VMAN, Amber Le Bon en, ook niet de minste, Kate Moss.
  
Sorry, Kate Moss zegt u? Ja! ELLE zat gezellig aan tafel met topmodel Kate Moss. Althans, op steenworp afstand, aan dezelfde wijn en vis. Maar dat maakte niet uit, het was genieten. Proost, op talent!