Tweeeeeeeee violen en een trommel en een fluit! Modelabel Chloé is jarig en trekt alles uit de kast om haar jubileum te vieren aankomende herfst. Letterlijk. Voor een (nog naamloze) jubileumexpo die van start gaat in november worden maar liefst 70 items uit het Chloé-archief tentoongesteld in Palais de Tokyo in Parijs. Tussen die zeventig items zitten ontwerpen van de hand van de huidige hoofdontwerpster, Clare Waight Keller, maar er zit ook werk tussen van o.a. Chloé’s oprichtster Gaby Aghion en voormalig hoofdontwerpers Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Phoebe Philo.

         
Maar, ‘het is geen baljurken-archief,’ zo verzekert de huidige hoofdontwerpster Clare aan WWD. ‘Het is meer een archief van vrouwenkasten door de tijdperken heen’. We gaan er voor het gemak even van uit dat die garderobes toebehoren aan dames als Alexa Chung, Blake Lively en the rich and famous uit Parijs.

           
Zien: Clare Waight Kellers collectie voor Chloé a/w 2012 >

      
CHLOÉ’S SWEET SIXTY
Naast een expositie staat er nog veel meer op het program. Je wordt immers maar eenmaal zestig. Zoiets feestelijks gaat wat Chloé betreft gepaard met een nieuwe Chloé flagship store aan de Rue Saint-Honoré in Parijs, volledig ingericht door architect Joseph Dirand. En dat is nog niet alles. Er komt volgend jaar nog een groot koffietafelboek uit én er worden zestien archiefstukken bewerkt tot een nieuwe capsulecollectie. We kunnen niet wachten totdat wij zestig worden. Of nu ja… misschien is een bezoekje aan de jubileumexpo al voldoende voor een dosis vreugde.

           
En als je dan toch in Parijs bent, bezoek dan ook deze mode-expo’s