Equestrianism, ook wel bekend als ‘the art of horse riding’. Bij Gucci zijn ze er dol op. Dat is geen geheim. Sterker nog, de relatie tussen Gucci en paarden gaat heel ver terug. Toen Guccio Gucci zijn bedrijf startte in 1921 haalde hij vaak inspiratie uit motiefjes en symbolen uit de paardensport. Veel van Gucci’s klanten waren dan ook paardrijdende aristocraten. Maar ook nu is dat vleugje paardensport terug te vinden in de huidige collecties. Zo ontwierp het modehuis vorig jaar exclusieve paardensportkledij voor Prinses Charlotte Casiraghi van Monaco. Hoofdontwerpster achter het label Frida Giannini tilde de paardengekte naar een hoger niveau en ontwierp een heuse capsulecollectie genaamd de Gucci Equestrian collectie.

            
Sinds maart dit jaar is Charlotte Casiraghi ook het boegbeeld van Gucci >

         
GUCCI’S KNOLLENLIEFDE
De collectie is onderdeel van de Cruise 2013-collectie en bestaat uit vijftien verschillende looks inclusief een aantal accessoires. In de collectie zitten speciale paardrijdjasjes en -broeken, shirts en polo’s. Allemaal vervaardigd uit comfortabele stoffen. De collectie bestaat uit een kleurenpalet van zwart, beige, hemelsblauw en wit en wordt gekenmerkt door de onderscheidende symbolen van het huis: het Gucci-familiewapen, het bit en de groen-rood-groene streep.

   
Maak het geheel af met een stel rijlaarzen in zwart leder en een zwart fluwelen horse riding cap en je bent er volledig klaar voor. Op wat lesjes paardrijden na, that is.

   
De Equestrian collectie is vanaf november 2012 verkrijgbaar via Gucci.com en geselecteerde Gucci-boetieks.