We krijgen maar geen genoeg van The Artist. En dan met name niet van hondje Uggie (die surfpartij bij The Graham Norton Show!). De mensen van ‘t New Yorkse shopping center Americana Manhasset dachten er net zo over en charterde de briljante Jack Russel voor een gloednieuwe campagne. Met Karlie Kloss als tegenspeelster.   

SPRAKELOOS
Americana Manhasset – ook wel ‘Miracle Mile’ genoemd vanwege het fabelachtige designeraanbod – haalde voor de nieuwe herfstcataloge inspiratie uit de film The Artist. Onder de naam ‘Speechless’ poseert Karlie Kloss er naast Uggie lustig op los in de mooiste twenties outfits.    

Maar, het moet gezegd, viervoeter Uggie blijkt de echte showstopper. Die pose. Die blik. Die snuit. Uit het boekje, vinden wij zo. En daar is campagnedirecteur Charles DeCaro het helemaal mee eens. Aan WWD: ‘Het is alsof-ie echt acteert. Hij heeft een goed gevoel voor timing. Hij snapt het. Hij is echt een ster.’ Tja, je zou dat andere mannelijke model, Clément Chabernaud – ondanks de goede kaaklijn – bijna over het hoofd zien.

Leedvermaeck: vallende modellen op een rij >

Als kers op de taart is er ook nog een filmpje van het twenties-spektakel in de maak. Hou de website van Americana Manhasset in de gaten voor het bewegende beeld van Uggie. Oh ja, Karlie Kloss en Clément Chabernaud spelen er ook nog in mee. Maar dat is uiteraard bijzaak.