Vergeet basic rompertjes en hemdjes met allerhande figuurtjes, echte modekids gaan van top tot teen gehuld in Dolce & Gabbana door het leven. En niet in jouw afdankertjes, maar in Dolce & Gabbana’s allereerste collectie voor kids. Overigens niet te verwarren met de D&G junior-collectie die, net als de gehele D&G-lijn, niet meer bestaat.

      
‘Het (de collectie, red.) is een miniatuurversie van onze signature kledinglijn,’ laat Stefano Gabbana weten aan WWD. Geen eenvoudige rompertjes en truitjes dus, maar driedelige pakken, feestjurkjes bezaaid met pailletten en kasjmieren capes. Maar ook crêpe de chine-blouses afgezet met fijn wit kant, schapenvacht jasjes, tweed blazers en nylon donsjacks. En op de kwaliteit is allesbehalve bezuinigd: ‘Dit is niet het moment om te gaan bezuinigen op kwaliteit, dat blijft altijd een prioriteit,’ aldus Domenico Dolce aan WWD.

      
Gucci zet liever in op paardrijdliefhebbers

 
IT-KIDS
De debuutcollectie voor kinderen van de heren bestaat overigens niet alleen uit bovenstaande items. De collectie bevat ook zwemwaar, schoenen en accessoires en richt zich op kids tot tien jaar. En maak je geen zorgen: de lijn is allesbehalve gemaakt om keurig mee op de bank te vertoeven. Heus, de collectie is vooral heel praktisch. ‘Het is bijvoorbeeld veel beter om mouwloze rompertjes te maken en ervoor te zorgen dat de kinderen genoeg bewegingsvrijheid ervaren. Kinderen willen zich vooral niet ingesnoerd voelen,’ legt Domenico Dolce uit aan WWD. Hoe Domenico en Stefano toch aan zulke wijsheden komen? ‘Ik wist niet veel van deze wereld, maar Domenico’s broer heeft drie kinderen van twee tot zes,’ verklaart Stefano Gabbana. En na flink wat interviews en uren doorgebracht te hebben met die kids was de ultieme kledinglijn ontstaan.

    
U kunt niet meer wachten? Helaas: nog even geduld, de collectie is vanaf aankomende herfst verkrijgbaar in geselecteerde kinderkledingboetieks en -warenhuizen over de hele wereld.

     
Tussen het ontwerpen door zijn de heren van Dolce & Gabbana regelmatig te vinden in de rechtszaal