‘Deze operatie maakt een einde aan het onderzoek dat nu een jaar duurt,’ verklaart een woordvoerder van Hermès aan WWD. ‘Het onderzoek begon naar aanleiding van een klacht van Hermès op basis van aanwijzingen en abnormaal gedrag dat werd opgemerkt door interne monitoringsystemen.’

 
OP STAANDE VOET ONTSLAGEN
Het verhaal? Volgens Hermès werd er materiaal en een stel ontwerpen gestolen, die vervolgens zijn gebruikt voor de illegale markt. Oef. Twee Hermès-medewerkers zijn al op staande voet ontslagen, maar het Franse modehuis laat weten dat ook een stel andere krachten (mogelijk) zijn betrokken bij de misdaad. Volgens de politie en Hermès werden er tassen verkocht via een geheim distributienetwerk in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

 
Een tiental mensen is nu gearresteerd en daarnaast heeft de Franse politie ondergrondse workshops gevuld met zeer kostbare leren huiden ontdekt. De waarde van de gestolen spullen wordt geschat op een whopping € 18 miljoen. ‘Met deze actie komt er een einde aan dit frauduleuze project.’ Aldus Hermès aan WWD.

 
Ook Christian Louboutin strijdt tegen het na-apen van zijn rode zolen >