Om in te lijsten is-ie: de uitnodiging van Chanels aankomende show tijdens Parijs Couture Week. Op de uitnodiging een door Karl Lagerfeld geschetste Gabriëlle Coco Chanel. Met de begeleidende woorden ‘Chanel, New Vintage’, wat ons o-zo nieuwsgierig maakt naar het thema van de collectie. Ondertussen gaan wij even een mooi lijstje scoren.

          
YOHJI YAMAMOTO FOR SALE?
In Parijs wemelde het afgelopen week van de knappe mannen. Wat er aan de hand was? In de Franse hoofdstad vond de Men’s Fashion Week plaats. Ook de Japanse modeontwerper Yohji Yamamoto vertoonde zijn modekunsten. Maar was daar nou stiekem een boodschap verstopt in de show? Bij het gebruikelijke in ontvangst nemen van het applaus boog Yamamoto bescheiden, maar toen hij zich omdraaide toonde zijn rug de woorden ‘for sale. Laten we hopen dat het hier om een fashion statement of op z’n minst een grapje gaat.

     
HERMÈS OP DE KOFFIETAFEL
Tot slot nog wat fijn nieuws: Hermès slaat de handen ineen met Actes Sud, een Franse uitgever, voor een serie boeken. De uitgeverij brengt een serie boeken uit, gewijd aan de samenwerking tussen Fondation d'entreprise Hermès en acht verschillende kunstenaars. Op de koffietafel? De boeken zijn vanaf oktober te koop voor € 35.

   
Lees de mode-update van gisteren met: Daphne Guinness-veiling breekt records, David Beckham in een shortfilm en Kanye Wests mannenlijn