Tijdens het Cannes Film Festival werd door het Nederlandse modelabel al uit de doeken gedaan dat acteur Caleb Landry Jones voor de kersverse mannencampagne was binnengehaald. Wie zijn vrouwelijke tegenhanger werd, daar moesten we echter nog even naar gissen. Tijdens de Bread and Butter-beurs in Berlijn kwam de aap uit de mouw. Topmodel Arizona Muse is het andere nieuwe gezicht van G-Star Raw.

 
Chloë Sevigny poseert wederom voor Miu Miu >

 
ARIZONA & ANTON
Na actrices als Gemma Arterton en Clémence Poésy mocht dus nu de 23-jarige Arizona voor de lens van Anton Corbijn plaatsnemen. De oplettende kijker had trouwens al een goede hint kunnen opvangen. Tijdens de afgelopen show van G-Star zat het topmodel naast Caleb Landry Jones op de eerste rij.

 
GESCHIEDENISLESJE
Kleine terugblik. Arizona Muse werd geboren in, heus waar, Tucson, Arizona. Met toen nog golvende blonde lokken werd ze in 2008 opgepikt door modellenbureau Next. Haar eerste catwalkmeters lieten echter nog even op zich wachten. Arizona raakte zwanger, beviel in 2009 van zoontje Nikko en mat zichzelf een donkerbruine bob aan. Goede zet, want in 2010 maakte ze met die donkere korte coupe een goede doorstart en liep ze pardoes voor de grootste modehuizen – van Jil Sander tot Prada – over het plankier en sierde ze talloze magazinecovers. Die achternaam doet ze inmiddels dus wel eer aan.

 
Arizona Muse werd ook door Estée Lauder binnengehengeld >

 
Slimme zet van G-Star dus om de knappe kop nu te charteren als gloednieuwe boegbeeld. ‘We zijn trots dat we samenwerken met Arizona Muse,’ laat Shubhankar Ray van G-Star weten in de persverklaring. ‘Met haar opvallende verschijning en onderscheidende look, vonden we haar een rauwe en pure verschijning die perfect zou passen in de nieuwe campagne gefotografeerd door Anton Corbijn.’ Arizona Muse is op haar beurt ook in haar nopjes: ‘Ik heb de campagnes van G-Star al vaak gezien en ze zijn erg cool. Ik vind het te gek dat ze echt ‘raw’ zijn.’

 
Voor de gloednieuwe a/w 2012-campagne reisden Anton Corbijn, Arizona Muse en Caleb Landry Jones af naar de Franse Alpen, waar de campagne werd geschoten op een hoogte van meer dan drieduizend meter. De prachtplaatjes zijn vanaf september overal te bewonderen.