Het gonsde al even in modeland: zou Sevigny het nieuwe boegbeeld van het modehuis worden? Een geloofwaardig gerucht, want Chloë stond in 1996 immers ook al op de campagnefoto’s van Miu Miu. En jawel hoor: Miu Miu vond die samenvatting voor herhaling vatbaar, want de über coole actrice staat inderdáád op de kiekjes van de autumn/winter 2012-ads.

MIUCCIA ♥ CHLOË
Miuccia Prada en Chloë Sevigny steken hun liefde voor elkaar sowieso niet onder stoelen of banken. Zo kiest Chloë vaak voor Miu Miu-creaties om de rode loper in te betreden en zet Miuccia de Amerikaanse nu dus voor de tweede keer voor haar camera. Of in dit geval eigenlijk die van fotografenduo Mert Alas en Marcus Piggott.

Het resultaat is een tikkeltje retro, maar mooi in balans met de moderne look van Sevigny. Een plaatje van een plaatje – als je het ons vraagt.

Meer modecampagnes voor herfst/winter 2012 >

Chloë treedt met de campagne in de voetsporen van een flink aantal mede-actrices, die eerder het gezicht van Miu Miu waren, denk: Mia Wasikowska, Hailee Steinfeld, Katie Holmes, Lindsay Lohan en Kirsten Dunst. Niet de minste Hollywood-namen. We zijn nu stiekem al benieuwd op wie Miuccia Prada volgend seizoen haar oog laat vallen…