De winkel van ’t luxe lifestylebrand CH Carolina Herrera – de meer toegankelijke lijn van modeontwerpster Carolina Herrera – opent over ongeveer een maand haar deuren aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Op een whopping 189 vierkante meter komen de ontwerpen van de Amerikaans-Venezolaanse modeontwerpster over twee verdiepingen te hangen. Begin die spaarpot dus alvast maar te spekken. In de toekomst komt er ook een shop-in-shop van CH Carolina Herrera in de Bijenkorf.

CAROLINA HERRERA
In 2008 lanceerde Carolina Herrera het label CH Carolina Herrera. Haar hoofdlijn, Carolina Herrera New York, showt ze al jaren op het plankier van de New York Fashion Week. En dat legt haar geen wind-eieren. Zo won de 73-jarige designer in 2004 de Womenswear Designer of the Year-award en kreeg ze in 2008 de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award in handen gedrukt van de Council of Fashion Designers of America.

Claes Iversen opende gisteren de Amsterdam Fashion Week s/s 2013 >

Jacqueline Kennedy Onassis werd vaak in ontwerpen van Herrera gespot en vandaag de dag dragen bekende koppen als Renée Zellweger, Olivia Wilde en Ginnifer Goodwin haar op-en-top vrouwelijke robes. Toch stiekem ook wel het benoemen waard: dé trouwjurk van Bella Swan (Kristen Stewart) in The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 kwam ook van Carolina Herrera’s hand. Sluiertje, eh, petje af.