Het hele weekend gonsde het in de modewandelgangen van de geruchten rondom Valentino en een potentiële nieuwe eigenaar. Het modehuis zou verkocht zijn, maar ontkende zelf glashard. Waar rook is, is vuur, zo bleek toen het modehuis vandaag in een officieel statement bekend maakte dat het wel degelijk in handen is van een nieuwe eigenaar. De handen van Mayhoola for Investments S.P.C..

     
600 MILJOEN
Niet alleen Valentino (officieel Valentino Fashion Group SpA) maar ook het M Missoni-label komt daarmee in handen van Mayhoola. Kosten? Vooralsnog onbekend. Hoewel er uiteraard ook op dat gebied flink wordt gespeculeerd. En stiekem zijn wij natuurlijk razend benieuwd of het gerucht van € 600 miljoen waar is. Vooral omdat de vorige eigenaar, Permira, € 3.4 miljard euro zou hebben betaald. Ai.

Mayhoola is in elk geval bijzonder blij met de aankoop, zo laat ze weten. 'Onze visie is om zoveel mogelijk uit dit spannende label te halen. We geloven dat Valentino ideaal is als de basis om een internationaal luxehuis te gronden.'

      
Nog meer modenieuws: Carolina Herrera opent in september de eerste CH Carolina Herrera flagshipstore in Amsterdam