Tijdens het grote sportevenement duiken er namelijk overal in Londen speciale pop-up shops op. Ten eerste is daar de tijdelijke Chanel-winkel en een Karl Lagerfeld-ruimte in warenhuis Selfridges, maar er staat nog meer op het program. We zetten het even op een rijtje.  

Nordstrom X Topshop >

OPENING CEREMONY
Het Amerikaanse Opening Ceremony komt speciaal voor de Olympische Spelen naar Europa. In het Londense Covent Garden, op 31-32 King Street, komt er vanaf 19 juli een grote pop-up winkel van het merk. Het beste nieuws: daar komen ook alle goeie samenwerkingen van Opening Ceremony in te hangen. Denk aan degenen met Topshop, Adidas, Proenza Schouler, Band of Outsiders en Chloë Sevigny. Toch maar een ticket boeken?

 
H&M
H&M blijft helemaal in Olympische Spelen-sferen en komt met twee pop-up shops waarin speciale sportkleding wordt verkocht. De winkels hebben hun deuren al geopend pal naast het Olympische park in Westfield Stratford. De shops blijven er tien weken staan en er is ook een limited edition-collectie met patriottische kleding in de kleuren rood, wit en blauw te koop. Komt ‘t nu even goed uit dat onze vlag dezelfde kleuren heeft als de Britse vlag.

 
LIBERTY LONDON
Alleen al voor de tweede samenwerking met Nike met je hollen naar de Liberty London pop-up winkel. Terwijl je daar bent kun je je dan ook nog tegoed doen aan de speciale collecties van Barbour en Dr. Martens. Als de wiedeweerga naar de Westfield Stratford City Maal in Oost-Londen dus, waar je de winkel haast niet kunt missen door de enorme Union Jack-print die rondom de ingang zit.  

 
PUMA, USAIN BOLT & CEDELLA MARLEY
Puma heeft ‘de snelste man ter wereld’, oftewel sprinter Usain Bolt, gecharterd als boegbeeld. De snelle Jamaicaan neemt vast wel een gouden plak mee naar huis, dus sponsor Puma kan niet uitblijven met een grootse pop-up winkel. Compleet met een zogenoemde social club en een grote buitenruimte (de Puma Yard). Daar zullen de op Usain Bolt-geïnspireerde sneakers liggen en een ready-to-wear-collectie voor fans, ontworpen door Cedella Marley (de dochter van Bob Marley). Ook op het programma: goeie lekkernijen, feesten en concerten.