Acteren kan ze. Daar zijn o.a. haar Oscar en BAFTA award het overduidelijke bewijs van. En de link tussen Tilda Swinton en mode werd ook al lange tijd terug gelegd. O.a. door onze eigen Viktor & Rolf, die de androgyne actrice tot muze bombardeerden. Niet gek dus, dat Olivier Saillard, directeur van Musée Galliera, Tilda charterde voor zijn nieuwste project, een fashion performance genaamd The Impossible Wardrobe, die zal plaatsvinden op Festival d’Automne à Paris.

 
SNEAK PEEK
De Britse in Parijs wonende fotografe en kunstenares Katerina Jebb maakte een short movie van de repetities voor het stuk, luisterend naar de naam The Future Will Last a Very Long Time, waarvan vandaag twee stills werden vrijgegeven. Op de beelden is Swinton in Musée Galliera’s opslagruimte te zien, gekleed in een witte laborantenjas met dito handschoentjes en kittige hoge hakken, terwijl ze historische kledingstukken uit het archief van het museum in handen heeft. Waaronder een jas van Madeleine Vionnet, die ooit eigendom was van de bekende (toneel)schrijfster Natalie Clifford Barney.

 
Jebbs film zal iedere avond tijdens hetzelfde Festival d’Automne à Paris, waarbij moderne kunst centraal staat, worden vertoond. Zien? Festival d’Automne à Paris vindt plaats van 29 september tot 1 oktober 2012 in het Palais de Tokyo.

Neem een duik in Tilda Swintons indrukwekkende garderobe >