Wij geven de gouden plak aan Stella McCartneys Olympische sportoutfits voor Team GB. Maarre… die eerste plaats werd niet bepaald veroverd met de outfits van de Britse sporters tijdens de Openingsceremonie.

 
TEAM GB DOET ELVIS?
Oké, goud winnen is natuurlijk het doel. Maar om gouden accenten te verwerken in witte tracksuits? Iek. Dit ‘briljante’ plan had het Britse label Next echter wel toen het team achter de ontwerptafel kroop voor de niet al te beste kleding.

 
Meer over de Olympische Spelen in Londen >

 
Het gevolg: tijdens de Openingsceremonie werd Twitter gebombardeerd met berichten over de outfits van de Britten, die velen afdeden als ‘Elvis-kostuums’.

De Twitter-gebruikers gaven meteen Stella McCartney, die achter de Team GB sportkit zit, de schuld. Gelukkig bleek dit een groot misverstand, want de Britse ontwerpster nam nou juist niet die Openingsceremonie-outfits voor haar rekening. Haar team kroop dan ook gelijk achter de computer om McCartney vrij te pleiten: ‘To clarify, Stella designed the Team GB performance kit, podium suit & villagewear, not the Olympic ceremony suits.’

 
Phew, is dat ook weer de wereld uit.