Rachel Zoe, de spraakmakende Hollywood-stilist met eigen tv-programma en meerdere kledinglijnen, kondigde in februari aan haar mode-imperium uit te breiden met twee sieradencollecties. Nu is het zo ver: Rachel Zoe’s sieraden liggen in de online schappen van de Amerikaanse warenhuizen Bergdorf Goodman en Neiman Marcus.
  
TWEE WORDT VIER
Blijkbaar was de hoogblonde Zoe zo lekker op ontwerpersdreef, dat ze niet twee, maar zelfs vier collecties creëerde: Art Deco, Tassel, Sixties Glam en The Knot. Voor haar sieraden gebruikte Zoe materialen als kristallen, onyx, goud en glanzende stenen, om daar vervolgens oorbellen met kwastjes, knoeperds van cocktailringen, niet te missen statement kettingen en grote armbanden van te maken.
  
Zien: Prada speelt een gevaarlijk schaakspelletje >
  
VINTAGE GLIMMERS
Haar grote inspiratiebron voor al het gilmspul: moeders kast. Naar eigen zeggen snuffelde Zoe al sinds ze zich kan herinneren in de uitgebreide collectie vintage sieraden van haar moeder. Klaarblijkelijk valt de appel niet ver van de boom, want Rachels sieraden lijken ook regelrecht uit het verleden te komen. Madam legt uit aan Insite, het online magazine van Neiman Marcus: ‘Met art deco-achtige kettingen, sixties-geïnspireerde chokers en jarenzeventig kwastjesoorbellen, heb ik het gevoel dat er voor iedereen wel iets in de collectie te vinden is.’
  
Maar er is meer. Rachel heeft ook nog een winterse accessoirelijn met handschoenen en sjaals en meer op de planning staan. Wanneer die lijn op de markt verschijnt, is nog niet bekend. Tot die tijd zul je het moeten doen met de sieraden. Shop ze online bij Neiman Marcus en Bergdorf Goodman.
  
Meer shoppen: Olympische kampioenen >