Michael Phelps is de nieuwste aanwinst van Louis Vuittons Core Values-project. Je weet wel, die campagnes die niet zo zeer over mode gaan, maar over de kernwaarden van het leven, volgens Louis Vuitton dan. De Amerikaanse profzwemmer, die na zijn overwinningen van de afgelopen Olympische Spelen van een welverdiend ‘pensioen’ gaat genieten, treedt daarmee in de voetsporen van o.a. Sean Connery, balletdanser Mikhail Baryshnikov, voetbalspeler Pelé, Angelina Jolie, Rolling Stones-rocker Keith Richards, Catherine Deneuve en onlangs nog Muhammad Ali.

CAMPIONEN

Phelps klaart het klusje niet alleen. Aan zijn welgetrainde rechterflank is voormalig Sovjet-turnster en meervoudig Olympisch kampioene Larisa Latynina te zien, die inmiddels alweer 77 is. Het Italiaanse onderschrift van de foto luidt: 'Due percorsi straordinari. Uno stesso destino', wat zich laat vertalen in: ‘Twee buitengewone paden. Hetzelfde lot.’

 
De campagne met de theeleutende Phelps en Latynina is de laatste in de Core Values-serie, geschoten door portretfotograaf Annie Leibowitz. Met de campagnes draagt het Franse modehuis bij aan Al Gore's Climate Change project.

Het Britse designerfeest tijdens de closing ceremony van de Olympische Spelen gemist? >