Wang werd ervan beschuldigd van zijn China Town-atelier in New York een zogenoemde sweatshop te hebben gemaakt, waar zijn personeel belachelijk lange uren onder slechte arbeidsomstandigheden zou maken. In totaal had de Amerikaanse designer een claim voor zo’n 450 miljoen dollar aan z’n broek hangen.

 
Zo zat de vork precies in de steel >

GEHEIME SCHIKKING

Maar hij kan dus opgelucht ademhalen. Een New York federal court-rechter geloofde in Wangs onschuld – Wang ontkende in alle toonaarden en beweerde dat de aanklagers enkel een slaatje uit deze zaak wilden slaan. Helemaal zonder kleerscheuren komt Wang er niet vanaf. De beslissing van het gerechtshof om de zaak te dismissen, kwam na een geheime schikking tussen beide partijen. Wat die schikking precies inhoudt en wat Wang hiervoor heeft moeten doen is niet bekend, maar naar verluidt hebben beide partijen er uiteindelijk voor getekend de zaak te seponeren, wat inhoudt dat niemand meer een beroep kan indienen.

‘We are gratified that this matter has been dismissed, as the allegations were unfounded and completely false,’ liet een woordvoerder van Wang weten aan WWD. De tegenpartij heeft zich tot nu toe nog niet uitgelaten over de uitspraak.

Case closed, op naar New York Fashion Week. Nog even terugblikken op Wangs laatste show >