Alice Temperley X Barbour

Drie maal is scheepsrecht: Alice Temperley heeft opnieuw een collectie voor het opper-Britse Barbour ontworpen.

Alice Temperley kennen we vooral van haar vrouwelijke kledij (denk: kant, jurken, rokken, satijn, pailletten en borduursels) en avondjurken voor The Dutchess Of Cambrigde herself, plus zuslief Pippa Middleton. Maar vaderlandslievend als ze is, gooit Alice het voor deze colab graag over een andere boeg en geeft een stijlvol sausje aan de ietwat degelijke country-stijl van het Britse Barbour.

 

De Britse ontwerpster kwam vorige jaar zomer met een eerste, bescheiden capsulecollectie voor Barbour, bestaande uit vijf items. Een jaar later volgde een uitgebreidere serie voor het merk met o.a. broeken, bloezen en zelfs waxjassen (altijd handig in zo’n regenachtig land als Engeland). Nu gaat de samenwerking nog een stap verder met een complete najaarscollectie voor 2012-2013.

Advertisement - Continue Reading Below

 

BRICH BIKER JACKET
Verwacht geen rode loperjurken met regenlaarzen, maar heerlijke oversized capes, grove breisels en de typical weather-beating jackets. Maar dan wel met een Alice Temperley-touch. Dus mooie afwerkingen, prachtige brokaat stoffen en lady-like tailleriemen. Favoriet op de redactie is de Brich Biker Jacket: een bikerjack met, uiteraard, een zwarte wax-laag, aangevuld met tailleriem en bruine gewatteerde leerstukken.

 
Hebben, hebben? De Barbour by Temperley a/w 2012-collectie is nu te koop. De prijzen variëren tussen de € 163,74 en € 877,22. Let wel: deze collectie valt onder het Gold-label van het merk, welke niet in de reguliere Nederland winkels te koop is, alleen via de webshop van Alice Temperley

 
Heb je het al gehoord? Diesel Black Gold heeft een nieuwe creatieve directeur >