Zephyrs, voormalig leverancier van beenmode aan Victoria’s Secret, is een miljoenenzaak gestart. Zephyrs leverde geruime tijd panty’s van hoogwaardige Italiaanse makelij aan Victoria’s Secret; van de kousen tot verpakking. Het luxe lingeriemerk is enige tijd geleden echter overgestapt naar een goedkopere leverancier in Canada, maar heeft enkel minder kwalitatieve panty’s in de (door Zephyrs ontworpen) verpakking gestopt. O, en ‘Made in Italy’ aangepast naar ‘Made in Canada’.

Wat krijgt u dan als nietsvermoedende consument? Niet wat er op de verpakking wordt beloofd. Wanneer je bijvoorbeeld de – in dit geval – netkousen uitpakt, komt er slechts een slap aftreksel uit; geen hielversterking, goedkope afwerkingen, onregelmatige randen en minder duurzame constructie.

MILJOENENCLAIM

Volgens Joseph Goiconda, directeur van Zephyrs, heeft Victoria’s Secret inmiddels voor een luttele $120 miljoen dollar aan de door Zephyrs ontworpen producten verkocht. En zolang de kousen nog in de winkelschappen liggen, blijft dat bedrag oplopen. Victoria’s Secret zelf heeft nog niet gereageerd op de miljoenenclaim. Wordt vervolgd dus.

De campagne voor Brian Atwood met Victoria's Secret model Candice Swanepoel is verboden >