Minnie Mouse voor Barneys

Minnie Mouse schittert in de kerstcampagne van warenhuis Barneys. Dat doet ze overigens niet alleen, maar samen met haar Disney-freunden.

Menigeen weet dat de modewereld een harde business is. Heidi Klum riep niet voor niets steevast tijdens Project Catwalk ‘One day you’re in and the next day you’re out’. En dat credo geldt zélfs voor iconische filmsterren. Tijd dus voor Miss Piggy om haar modecarrière aan de wilgen te hangen en het stokje door te geven aan niemand minder dan haar gezusters en broeders bij Disney. Ja heus, Minnie Mouse, Katrien Duck, Mickey Mouse en Goofy verlaten voor even hun leventje in Duckstad en zetten het op een poseren. Voor Barneys. Gehuld in allerhande designerwaar.

Advertisement - Continue Reading Below

      
Miss Piggy zette het eerder al op een poseren >

     
ELECTRIC HOLIDAY
Het Amerikaanse luxehuis Barneys New York contracteert de Disneyfiguren namelijk voor haar kerstcampagne onder de naam Electric Holiday. En dat gaat uiteraard gepaard met de mooiste (geïllustreerde) designeroutfits. Zo krijg Minnie Mouse een prachtoutfit van Lanvin aangemeten, schittert Katrien Duck van top tot teen in Dolce & Gabbana, draagt Mickey een outfit van Balenciaga en is Goofy gekleed in Balmain. Maar ook Cruella de Vil (in Rick Owens),  Prinses Tiana (in Proenza Schouler) en Sneeuwwitje (in Nina Ricci) zijn van de partij.

Meest gelezen

       
Het is overigens niet de eerste keer dat Minnie Mouse in de modeschijnwerpers staat. In september maakte zij haar catwalkdebuut tijdens Londen Fashion Week

      
Mocht je voor de Kerst dus nog richting New York gaan, de campagne wordt op 14 november gelanceerd met een spectaculaire driedimensionale lichtshow. Barneys New York vind je aan 660 Madison Avenue.