Sneak peek: eerste Mugler-tas

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… wit. Daar is-ie dan: de aller- allereerste tas van Mugler.

Sinds Nicola Formichetti aan het creatieve hoofd van ’t Franse modehuis staat, worden de krantenkoppen snel gehaald. Zo was daar tijdens zijn a/w 2011-show een rokende Lady Gaga, die plots het Mugler-plankier op stapte en schitterde de zangeres – en tevens goede vriendin van Formichetti – vorig jaar in een Mugler-film tijdens de Parijse modeweek.
 

Dit keer geen trucje met Gaga, maar met accessoires. Voor de eerste keer wordt het Franse modehuis namelijk uitgebreid met een heuse luxe tassenlijn. Een mens kan immers nooit genoeg buidels hebben, non?

Advertisement - Continue Reading Below

 
De laatste modeshows van Carolina Herrera, 3.1 Phillip Lim en Theyskens’ Theory al gezien? >

 
PRIMEUR
Aan ELLE.com verklapt Nicola Formichetti: ‘Dit wordt mijn vierde collectie als creatief directeur bij Mugler en om het merk verder te laten groeien begon ik geïnteresseerd te raken in het maken van gebeeldhouwde objecten in 3D. Een stukje van de Mugler-wereld die je kunt meedragen en een element om de look compleet te maken. We leggen nog steeds de laatste hand aan de Mugler-tassencollectie, maar hier is een sneak peek die ik speciaal voor jullie met Instagram gemaakt heb.’

Meest gelezen

 
IT GIRLS
Och, is dat even leuk. En we moeten zeggen, die eerste blik bevalt ons prima. Op de volledige tassencollectie moeten we nog even wachten tot 26 september, wanneer Muglers kersverse s/s 2013-show wordt getoond in Parijs. Formichetti – die slimme vogel – deelt daarnaast ook een stel van zijn hagelnieuwe buidels aan zijn favoriete it girls uit, zodat het publiek kan zien hoe je de tassen ‘in het echt’ draagt. Wij stellen ons alvast met alle liefde beschikbaar.