Zangeres Florence Welch – van Florence the Machine – is zich aan het opmaken voor haar Ceremonials-tour, die vanaf 14 september door de Verenigde Staten en Europa sjeest. Gelukkig zit het met haar podiumoutfits wel snor.

 
DOSIS DRAMA
Die worden namelijk voor de tweede keer ontworpen door Frida Giannini van Gucci. Het gaat om een stel hagelnieuwe a/w 2012-looks van het Italiaanse modehuis, die iets aangepast zijn voor de roodharige zangeres.

 
‘Ik was meteen gegrepen door de drama van de collectie toen ik ’t voor het eerst zag op de catwalk,’ verklaart Florence Welch aan WWD. ‘Ik ben Frida zo dankbaar en voel me een enorme geluksvogel om weer met Gucci te mogen samenwerken.’

 
Florence Welch trad het afgelopen weekend op tijdens het huwelijk van dat andere Gucci-gezicht, Blake Lively >

 
Frida Giannini kon op haar beurt ook niet wachten om weer met Florence aan de slag te gaan: ‘Om Florence te zien evolueren als kunstenaar sinds haar laatste tour is enorm inspirerend geweest en ik was verrukt om weer met haar te werken aan een nieuwe garderobe. Voor haar on-stage style wilden we een romantische doch moderne esthetiek voor Florence creëren, met haar donkere glamour en dramatische sensualiteit.’

En te zien aan de eerste schets (zie foto), is dat helemaal gelukt. Op 24 november staat Florence the Machine in – een uitverkochte – Heineken Music Hall.