De zangeres stapte tijdens de lancering van haar Fame-parfum in New York – ELLE was erbij! – dan ook inderdaad op deze excentrieke hakken de loper op. Maar! Wist je dat er achter de schoenen een Nederlandse hand schuilt? Jawel, Rem D. Koolhaas van United Nude ontwierp de schoenen speciaal voor Lady Gaga.

 
HOOG, HOGER, HOOGST
Het ontwerp was geïnspireerd op het campagnebeeld van ‘t eerste parfum van de zangeres, waarop ze beklommen wordt door naakte mannetjes. Tja, het blijft immers Gaga. En laat Koolhaas nou precies bekend staan om zijn conceptuele en artistieke stappers. Geen wonder dus dat de popster zelf een bestelling plaatste bij de ontwerper.

 
Zien: Lady Gaga opende tijdens Londen Fashion Week de show van Philip Treacy >

 
‘We werden persoonlijk gevraagd om een schoen te lanceren voor Lady Gaga's nieuwe parfum Fame. We zijn fan, dus we waren hartstikke blij! Lady Gaga wilde dat de schoen zo hoog mogelijk zou worden.’ En dat is aardig gelukt, want de schoen tikt de 30,48 centimeter aan. Wij gokken dat United Nude nog wel meer belletjes van Gaga gaat krijgen.

Maar! Dat is nog niet alles. Ook de rest van Gaga's outfit is van Neerlandse makelij. Zo ontwierp Iris van Herpen de jurk en creëerde hoedenontwerpster Irene Bussemaker het masker. Chapeau!