Geraldo da Conceicao is geen groentje meer in modeland. Momenteel is hij nog design director bij Louis Vuitton’s ready-to-wear-lijn. En ook grote namen als Miu Miu en Yves Saint Laurent staan op z’n curriculum. Vanaf oktober zal hij starten bij Sonia Rykiel.

‘T ROER OM
Slechts een jaar geleden besloot Sonia Rykiel een nieuw creatief directeur te benoemen voor haar modehuis. Dit werd de Schotse April Crichton. Helaas voor haar vond het Franse modehuis het vervolgens nodig toch een andere weg in te slaan; in februari van dit jaar verkocht Nathalie Rykiel (jep, de dochter van en tevens CEO en vice-voorzitter van de raad van bestuur van het merk) een schamele tachtig procent van het merk aan het Japanse Fung Brands Ltd. Niet zonder reden; ze hoopt hiermee een nieuwe markt te bereiken, de pijlen zijn voornamelijk gericht op Noord-Amerika en Azië. Met Conceicao aan hun zijde hopen ze de ‘Rykiel woman’ nog beter te kunnen internationaliseren.

Sonia Rykiel zou vrijdag 28 september tijdens Parijs Fashion Week showen. Door alle veranderingen is er besloten deze show niet door te laten gaan. Wel wordt er een presentatie gegeven voor pers en inkopers. In februari doet het merk weer mee aan de modeweek, dan onthult Geraldo de Conceicao z’n eerste collectie voor Sonia Rykiel.