In dit deel van AVRO Close Up duiken we in het leven van de geestige mode-illustrator Maddalena Sisto (ook bekend als: MAD).

 
MAGISCHE MADDALENA
Maddalena Sisto (1951-2000) gaat als zeer gedreven twintiger aan de slag op de redactie van de Vogue Italia in Milaan. Als snel blijkt dat de Italiaanse oog heeft voor kersverse modetrends en de nieuwe sociale ontwikkelingen die eraan ten grondslag liggen. Maddalena Sisto weet hiervan duizelingwekkende tekeningen te maken die vervolgens in grote tijdschriften en kranten als ELLE, The New Yorker en de Corriere della Sera verschijnen.

 
Zien: Modellen off-duty @ Milaan Fashion Week >

 
Er vindt in die tijd bovendien een grote moderevolutie plaats: vrouwen kleden zich niet langer ouderwets, maar willen er juist ‘jong’ uitzien. Ook gooien ze zich naast de mannen in het werkende leven en moest er dus professionele kledij komen. Maddalena Sisto bespeurt de trend al snel en vliegensvlug spelen grote namen als Armani en Fiorucci daarop in. In de documentaire zie je bovendien hoe befaamde Italiaanse labels als Ferré, Missoni, Gucci, Versace en Prada zo groot zijn geworden als ze nu zijn. Daarnaast blikken o.a. modeontwerpers Elio Fiorucci, Ottavio en Rosita Missoni en Vogue Italia-hoofdredactrice Franca Sozzani terug op Maddalena Sisto en haar fabelachtige werk. Een mooi kijkje in de Italiaanse modewereld dus.

 
Kijken dus. AVRO Close Up: MAD. A World of Fashion is vanavond om 23.00 uur op Nederland 2 te zien.

youtubeView full post on Youtube