Hoewel Iris Apfel eigenlijk ‘gewoon’ zakenvrouw en interieurontwerpster is, is de modeontwerptafel geen onbekend terrein voor haar. Ze ontwierp al een tassen -, juwelen- en brillenlijn en om deze reeks accessoires compleet te maken, stort ze zich nu op schoenen.

Zien: trailer van de Iris Apfel documentaire >

Apfels collectie voor HSN, die Rara Avis heet, bestaat uit een zestal schoenen waarvan vijf zonder hak, want dat vindt ze veel comfortabeler en praktischer. De zesde schoen heeft dan ook een bescheiden kitten heel. Wat de schoenen gemeen hebben, is dat ze allemaal behoorlijk kleurrijk zijn. De twee loafers in de serie zijn van suéde en hebben beide een illustratie die bezaaid is met feestelijke pailletten en ook de andere schoenen zijn een waar feest voor het oog, zoals de bordeaux met blauw gestreepte flatjes. 

De Rara Avis collectie – wat vreemde vogel betekent én de bijnaam is van het mode-icoon – is vanaf februari te koop via de HSN-site. De prijzen variëren van € 45,95 voor een mocassin of flatje tot € 75,95 voor de loafers. Eén nadelig puntje aan dit kleurrijke verhaal: HSN verscheept niet naar Nederland. Maar hé, ook van het zien van de schoenen worden we vrolijk. 

Vijf jonge Hollywood-sterren ontwerpen schoenen voor het goede doel >