Alberta Ferretti draait al een hele poos mee in de modewereld – sinds 1968 om precies te zijn. Dat jaar opende ze haar eerste eigen boetiek. Met de oprichting van haar eigen, gelijknamige label Alberta Ferretti in 1981, zette de ontwerpster zichzelf definitief op de modekaart. Acht jaar later lanceerde de Italiaanse Philosophy di Alberta Ferretti, een jongere, meer casual lijn.
    
Anno 2012 geeft Ferretti herself het creatieve stokje van Philosophy di Alberta Ferretti uit handen aan Natalie Ratabesi. ‘Ik voelde dat de tijd was gekomen om Philosophy onafhankelijker te maken, waardoor ik me helemaal kan wijden aan de Alberta Ferretti-collectie,’ verklaarde Ferretti in de officiële bekendmaking. ‘Ik ben ervan overtuigd dat Natalie met haar vrouwelijkheid en tomeloze energie het beste zal halen uit de Philosophy-collectie.’
    
Heet gerucht: werkt Saint Laurent Paris’ Hedi Slimane aan een tourgarderobe voor The Rolling Stones? >
       
NATALIE WIE?
Natalie Ratabesi is geen nieuwkomer in designerland. De Britse studeerde in 2000 af als modeontwerper aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen. Sindsdien heeft madam keihard aan de modeweg getimmerd. Zo werkte ze voor meerdere prestigieuze modehuizen als Christian Dior (in de tijd van John Galliano), Oscar de la Renta, Valentino en Gucci. Ook op haar modische curriculum vitae: senior creatief directeur van Ralph Lauren. En nu is ze dus de nieuwe creatief directeur van Philosophy di Alberta Ferretti.   
  
De eerste collectie van Natalie Ratabesi’s hand wordt de collectie van herfst/winter 2013.
   
Ook Diesel Black Gold heeft een nieuwe creatief directeur >