Het boek biedt een mooi overzicht van Kylies podium- en muziekvideo-outfits van toen tot nu. We noemen de witte catsuit met capuchon uit de Can't Get You Out Of My Head-clip, de kittige gouden hotpants uit Spinning Around en de Griekse Dolce & Gabbana-ontwerpen uit haar Aphrodite-tour. Wie kent ze niet. Ze komen allemaal voorbij door middel van iconische foto’s, unseen archiefbeelden, modeschetsen en video-stills.

Ook modeontwerper Matthew Williamson jubileert >

KLEINE PRINSES

‘Het is voor ons altijd een plezier om iets speciaals voor onze kleine prinses te creëren,’ laten Domenico Dolce en Stefano Gabbana in het boekwerk weten. ‘In de Aphrodite-kostuums ziet Kylie er echt uit als een godin.’ Naast Dolce & Gabbana, leveren nog meer grote designers een bijdrage aan de pil, zoals Stella McCartney, Christian Louboutin, Christopher Kane en Giles Deacon. En niemand minder dan Jean Paul Gaultier schreef ‘t voorwoord.

‘Het maakt me erg trots om al die grote designers en modehuizen, waar ik door de jaren heen mee gewerkt heb, zo bij elkaar te zien,’ laat de 44-jarige zangeres herself weten aan Telegraph. ‘Door mijn persoonlijke archief bladeren, was een ware trip down memory lane.

Kylie/Fashion (uitgegeven door Thames & Hudson) ligt vanaf 19 november in de schappen.

Ook op de salontafel: een boekwerk over het Italiaanse luxehuis Bottega Veneta >