Alexander McQueen, de designer die naam en faam maakte met zijn onnavolgbare visie op mode, iconische  skull scarves en prachtige, dramatische robes, beroofde zichzelf alweer ruim 2,5 jaar geleden van het leven. Sindsdien wordt McQueen herdacht als één van de grootste Britse ontwerpers van deze tijd.

Ook Judith Watt, een vriendin van McQueen en gerenommeerd modehistoricus aan het Central Saint Martin’s College of Art & Design – de school waar hij afstudeerde als ontwerper. Om McQueen eer te betonen schreef Watt Alexander McQueen: The Life and the Legacy, een boek over zijn leven. Nu bestaan er al meerdere biografieën over het leven van McQueen, maar Watt belooft dat dit exemplaar compleet anders is de rest. ‘There’s stuff in this book that no one’s researches before, and photos and drawings no one has ever seen before,’ verklapt ze in een interview met Fashionischa.com.

Ook een prachtboek: Bottega Veneta >

SARAH BURTON & DAPHNE GUINNESS
Ook wijdde Judith Watt een hoofdstuk aan Sarah Burton – McQueens voormalig rechterhand en inmiddels creatief directeur van het label. En extra bijzonder: het intro van het boek is geschreven door Daphne Guinness, één van ’s werelds meest befaamde mode-iconen en goede vriendin van McQueen. Het moge duidelijk zijn, dit boek verdient zeker een ereplaats op de boekenplank of koffietafel.

Bestel Alexander McQueen: The Life and the Legacy nu hier á € 28,99.