Genomineerden Dutch Fashion Awards 2012

Modenieuws van eigen bodem: de genomineerden van de Dutch Fashion Awards 2012 zijn bekend. Wie-o-wie gaan de strijd met elkaar aan?

Even een kleine opfrisser: de Dutch Fashion Awards bieden Nederlands talent met internationale potentie een platform en stimuleren innovatief ontwerp. De genomineerden worden gekozen door de Academy of Dutch Fashion Design, een brede groep modeprofessionals, en een kleine internationale pre-jury. En onder de genomineerden worden meerdere prijzen toegekend, waaronder de belangrijkste, de Mercedes-Benz Dutch Fashion award, die een whopping € 25.000 waard is.

Advertisement - Continue Reading Below

 
BLOGGERFURORE
Genomineerd zijn Anne de Grijff, Hyun Yeu, opener van de afgelopen Amsterdam Fashion Week Marga Weimans én onzer eigen bloggers Mattijs van Bergen en Elsien Gringhuis. Zij maken volgens de Dutch Fashion Foundation de meeste kans op internationale faam, zoals ook Viktor & Rolf, Jan Taminiau, Iris van Herpen en Michael van der Ham die verkregen met hun ontwerpen.

 

Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere Monique van Heist, Sjaak Hullekes, Conny Groenewegen en Iris van Herpen. Op 30 november a.s. vindt de awardshow plaats.

 

Elsien Gringhuis verkoopt sindskort haar waar ook bij het Amsterdamse Sukha >