Het idee is dat er vanaf 24 november onder de noemer Fade to W. ieder half jaar een nieuwe collectie in de winkel komt te hangen. Een collectie die tot stand is gekomen uit een samenwerking tussen externe ontwerpers en het Weekday-ontwerpteam. Geheel in stijl met Weekdays voorkeur voor jong ontwerptalent, dus. Alle designers die deel mogen nemen aan het Fade to W.-project zijn te herkennen aan hun vrouwelijke doch edgy en duistere stijl.

 
Weekday opende onlangs een prachtige shop aan het Rokin in Amsterdam >

 
STINE GOYA
Het spits wordt op 24 november afgebeten door de Deense ontwerpster Stine Goya, die inmiddels al flink naam en faam heeft gemaakt. Zo verkocht ze ook al eerder twee collecties bij Weekday. Het kleurenpallet van haar collectie voor Fade to W. varieert van zachte pastels tot inktzwart. Eyecatchers zijn een scherpgesneden pak uitgevoerd in kant, korte leren jasjes met gouden drukknopen en zijden tops met een uitgesproken dromerige wolkenprint.

 
Is dat alles? Nee, de modeketen heeft nóg een nieuw Weekday-merk in petto, dat vanaf februari 2013 in de schappen zal liggen. Binnenkort wordt bekendgemaakt om welk merk dit zal gaan…

 
Je vindt Weekday aan het Rokin 84 in Amsterdam.