Aerin ‘kleindochter van’ Lauder lanceerde in augustus van dit jaar een beautycollectie, maar deed toen ook meteen uit de doeken dat ze het daar niet bij zou laten. Zo gezegd zo gedaan; in het voorjaar komt haar eigen brillen- en sieradenlijn uit.

Klinkt als een echt duizendpoot, die Aerin, maar de Lauder-telg nam het heft niet volledig in eigen handen. Voor de zonnebrillen riep ze de hulp in van het beroemde Amerikaanse brillenhuis Oliver Peoples. De monturen die ze samen ontwierpen zijn oversized en vierkant en komen in mosgroen, off white en lichtroze. Voor de juwelen sloeg Aerin de handen ineen met de breinen achter het juwelenmerk Erickson Beamon. Een gouden ketting die Aerin ooit van grootmoedertjelief kreeg én een aantal items uit de juwelenarchieven van Estée Lauder, dienden als inspiratiebron voor de sieradenlijn.

Saillant detail: een aantal oude stukken uit die Lauder jewelry-lijn, waar Aerin inspiratie uit haalde, worden op vijf december bij Sotheby’s in New York geveild. De opbrengst gaat naar het Breast Cancer Research Foundation, opgericht door Aerins moeder Evelyn Lauder.

In het voorjaar van 2013 liggen de nieuwste Aerin-collecties in de Amerikaanse schappen. Saks Fifth Avenue is zo aardig om het naar Nederland te verzenden. Prijzen van de sieraden variëren van € 117,69 tot € 784,62 en een Aerin Lauder-bril heb je voor € 266,77.

Voor op de Holiday-wishlist: Anna Sui's voor Coach >