Het was toch even schrikken. Uit het recente Greenpeace-rapportToxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up, bleek dat twintig grote modeketens allemaal gebruik maken van gifstoffen die hormoonverstorend zijn. Daarnaast bleek dat er in de items van Zara chemicaliën zijn aangetroffen die in de EU staan geregistreerd als mogelijk kankerverwekkend. Oei.

OMMEZWAAI
Gelukkig hebben Zara en haar Spaanse modegigant Inditex Group nu besloten om rigoureus te stoppen met de schadelijke kledingproductie. Ze beloven dat er in 2020 geen spoortje van dubieuze stoffen meer in de producten gevonden mag worden.  ‘Als zelfs de grootste modeketen ter wereld dit kan, dan is er geen excuus meer voor andere merken om achter te blijven,' reageert campagneleider Ilze Smit van Greenpeace Nederland in de persverklaring.

 
MIRANDA WEG BIJ VICTORIA’S SECRET?
Naar het schijnt is de relatie tussen Victoria’s Secret en Miranda Kerr ook flink onder druk komen te staan door het rapport. Naar verluidt wil het topmodel niet meer samenwerken met het befaamde lingeriemerk nadat bleek dat ook Victoria’s Secret giftige stoffen gebruikt bij de productie van de minuscule setjes. En dat druist sterk tegen Miranda’s principes in. Zelf heeft Miranda namelijk een organische huidverzorgingslijn, genaamd KORA Organics. Zou Doutzen Kroes binnenkort een Victoria’s Secret-collega minder hebben?